A legtöbb nézőt vonzó műnek ítélte a ScopeKözönség

Az After Love a Scope100 győztes filmje

2016. December 28.

Véget ért a Scope100 online filmfesztivál idei etapja, melynek hazai győztese Joachim Lafosse francia-belga koprodukcióban készült családi drámája lett.

A Berenice Bejo és Cedric Kahn főszereplésével készült film, az After Love (L’économie du couple) egy házaspár válásának története, ahol a pénzügyi kiszolgáltatottság ellehetetleníti a szereplők érzelmi viszonyainak egyébként is problémás rendezését. Boris (az elsősorban író-filmrendezőként ismert Cedric Kahn) nem tud elköltözni a lakásból amiben addig ikerlányaikkal közösen éltek, amíg Marie (A némafilmesért Oscar-díjra jelölt Bérénice Bejo) nem vásárolja ki belőle.

Joachim Lafosse (Sárdobálók, Gyermekeink, The White Knights) filmjében nem egy házasság megromlását mutatja be, hanem realista módon tárja fel a szereplők jelen idejű próbálkozásait az összetett és idegőrlő helyzet megoldására.

A filmet az idei cannes-i rendezők kéthete szekciójában mutatták be, hat országban is szerepel a Scope100 programban, ezzel ez a film került a legtöbb helyen versenybe.

A Creative Europe által támogatott közönségedukációs programban a 100 fős zsűri 7 filmből választotta ki a neki legjobban tetszőt. Az online filmfesztivál mellett offline szakmai találkozók során vitatta meg az egyes filmek érdemeit és forgalmazási lehetőségeit.  A 100 fős ScopeKözönség toplistájának második helyén az észt Mother (Ema), a harmadikon a francia Orphan végzett.

A filmet 2017 tavaszán mutatja be a fesztivál hazai szervezője, a magyarhangya, a programban résztvevő zsűrivel közösen kidolgozott forgalmazási stratégia keretében.