Tarol az itthoni fesztiválokon

A Scope100 után a Titanic fődíját is elvitte a Nem vagyok boszorkány

2018. April 16.

Április 13-án este az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a 25. Titanic záró gáláján adták át a Hullámtörők-díjat.

A Borbély Alexandra színművésznőből, Dobos Tamás operatőrből és Török Ferenc rendezőből álló háromtagú zsűri elmondta, hogy „elvarázsolta a zsűrit ez a mágikus afrikai történet, mely a XXI. századi boszorkányság, a stigmatizáltság és a kirekesztettség sokkoló hatású meséje. Felejthetetlen tekintetű főszereplőlány, megrázóan igaznak ható, mégis képtelen abszurditás. Ugyanakkor gyönyörűségesen egyszerű fényképezés, csodás zenehasználat. Felejthetetlen film.”

A Nem vagyok boszorkány című, Zambiában játszódó film történetében a kilencéves Shulát boszorkánynak bélyegzik. A kislánynak el kell döntenie, hogy elfogadja-e a sorsát, vagy mindent kockára tesz a szabadságért.

A film az idén negyedszerre megrendezett Scope100 online filmfesztivált is megnyerte. A Kreatív Európa által támogatott, párhuzamosan hét európai országban futó közönségedukációs program és verseny győztesei automatikusan moziforgalmazásba kerülnek, így a Nem vagyok boszorkány hamarosan látható lesz a hazai mozikban, várhatóan a nyár folyamán.