film és zene kombó a Francia Intézetben

Manta Ray premier előtt Snowdrops koncerttel

2019. April 10.

Április 30-án 18:30-kor egy különleges premier előtti vetítést rendezünk a Francia Intézetben. A vetítés mellett a film zeneszerzői - a Snowdrops ad koncertet.

“A francia zongorista duó, a Snowdrops gazdag hangzásvilággal és lappangó harmóniákkal varázsolja impresszionista látomássá Aroonpheng pompás kompozícióit.”- Screen Daily

Christine Ott: Ondes Martenot, zongora, harmonium, ének
Christine Ott, francia zeneszerző, zongorista, énekes, azon kevesek egyike, aki az “Ondes Martenot” hangszeren is virtuóz. Dolgozott már együtt Yann Tiersennel (az Amélie csodálatos élete és Tabarly c. filmeken) a Tinderstick-kel (Claire Denis 35 pohár rum c. filmjén) de Syd Matters-szel és a Radioheaddel is. Yann Tiersen zenekarának tagja 8 éven keresztül, klasszikus zenekarokkal is turnézott 10 évig. Elismert klasszikus komponista, filmektől az operáig, színházi daraboktól a kortárs zenéig minden műfajban alkot. Nem érdeklik a korlátok, folyamatosan új hangzásokat és harmóniákat kutat. Kedvence és védjegye a ritka, ősi hangszer az Ondes Martenot.

Mathieu Gabry: Ondomo, zongora, dob
Mathieu Gabry nappal világosítóként, éjszaka pedig zenészként dolgozik és vica versa. Számára nincs különbség ‘hang’ és ‘fény’ megmunkálása között. Az utóbbi években a zene dominált karrierjében; 2014-ben megalapította Christine Ott-tal a Snowdrops nevű zongorista duót, hogy együtt alkothassanak színházi darabokon, filmzenéken és ún. ‘immerzív’ koncerteken (a vizuált az adott helyszínhez vagy fesztiválhoz készítik, pl. ‘Opéra de Lyon’).

A Manta Ray film zenéje 2019. március 15-én jelent meg a Gizeh Records gondozásában.