Gellért is going places

Kovács Gellért Filmszerész és a Mártírok Európa-szerte a TV-ben

2017. április 21.

Több videója mellett az április 22-én a Cinemax2 csatornán látható Mártírokhoz készült ajánlóját is ezentúl 14 európai országban, 9 nyelven láthatják a nézők az HBO és a Cinemax2 jóvoltából.

Kovács Gellért Filmszerész a Cinemax csatornák 2016-os megújulása óta készít exkluzív videós tartalmakat a Facebook oldalára, ahol egyedi stílusú filmajánlókat és fogalom magyarázatokat egyaránt láthatnak a nézők. Az eddig csak Magyarországon és csak online platformokon bemutatott videók speciális változata azonban április 21-től 14 országban tévé adásba is bekerülnek, Magyarország mellett így Lengyelországban, Romániában, Csehországban, Szlovákiában, Bulgáriában, Moldovában, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Koszovóban, Montenegróban, Macedóniában és Bosznia-Hercegovinában is láthatóak lesznek a 9 nyelvre lefordított ajánlók.

Ahogy Kovács Gellért elmondta „Hatalmas megtiszteltetés ez. Amikor elindult az együttműködésünk az HBO magyar csapatával, álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer eljutunk odáig, hogy nem csak Magyarországon, hanem egész Közép-Európában láthatóak lesznek a videók, így más országokban is az én gondolataimat hallhatják majd a nézők.”

Érdemes megnézni a Filmszerész filmes fogalmakat magyarázó videóit is, amelyből konkrét filmes példákon keresztül megtudhatjuk, mit is jelent a „coming of age”, a „hosszú snitt”, a „metafilm” vagy az „arthouse”, de azt is megtudhatjuk, hogy mi a különbség a „crazy credit” és a „post credit scenes” között.

Ha pedig olyan, gyakran itthon moziban be sem mutatott, fesztivál-díjas nemzetközi filmekről akarsz egyedi stílusú ajánlókat nézni, mint a „Mártírok”, a „Suburra”, a „Nagyi” vagy éppen az Oscar-díjra jelölt „A homár”, akkor a Filmszerész megmondja lejátszási listá érdemes csemegézni.

(via HBO)