Art+Cinema
a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
Erzsébet krt. 39., Budapest, 1073 Hungary ,

Rég nem szerelem (2016) Cortex & magyarhangya [special edition]

Apr 4, 2017 @ 6:30 pm  —  Apr 4, 2017 @ 9:30pm

A filmről:
„Boris és Marie 15 év házasság után válni készülnek. Ám Boris addig nem tud elköltözni a lakásból, ahol lányaikkal élnek, amíg Marie nem vásárolja ki belőle. Mi történik, ha már nem lehet rendbehozni, ami tönkrement? Joachim Lafosse rendező (Sárdobálók, Gyermekeink, Fehér lovagok) nem egy házasság megromlását mutatja be, hanem realista módon tárja fel a szereplők jelen idejű próbálkozásait az összetett és idegőrlő helyzet megoldására. A némafilmes sztárja, Bérénice Bejo és az eddig rendezőként ismert Cédric Kahn főszereplésével készült erőteljes és elgondolkodtató filmet a cannes-i Rendezők kéthete szekciójában mutatták be.” (port.hu)

rendező: Joachim Lafosse
forgatókönyv: Joachim Lafosse

szereplők:
Marie Barrault – Bérénice Bejo
Boris Marker – Cédric Kahn
Christine (Babou) – Marthe Keller
Jade Soentjens – Jade Marker
Margaux Soentjens – Margaux Marker

műfaj: feliratos francia-belga dráma
játékidő: 100 perc
jegyár: 1100Ft

A filmet eredeti szinkronnal és magyar felirattal vetítjük.

Akikkel beszélgetni fogunk:
Winiczai Ágnes közel évtizedes tapasztalattal rendelkező klinikus pszichoterapeuta. Öt éven át volt a győri Pszichiátriai Centrum Ifjúsági Mentálhigiénés részlegén vezető pszichológus, ahol serdülők életszakasszal kapcsolatos nehézségeiben nyújtott segítséget. Jelenleg akut vagy krónikus betegek terápiáját végzi a Budai Irgalmasrendi Kórház Klinikai Pszichológiai Szakrendelésének vezetőjeként. Emellett egyéni és csoportterápiás kezelést vezet és pszichodiagnosztikai munkát végez. Szakterületei igen kiterjedt és változatos problémákat fednek le, ilyenek többek között a párkapcsolati problémák, szorongásos panaszok, kényszerek, hangulati problémák, konfliktuskezelés, valamint a mozgásszervi és autoimmun betegséget kísérő lelki zavarok is.

Fenyves Tamás pszichoterapeuta, klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus. Csaknem egy évtizede dolgozik a Szent János Kórház pszichiátriai osztályán. Egyéni és csoportos terápiák mellett vizsgálatok felvétele, állapotfelmérés, valamint oktatás is munkája részét képezi. Jelenleg több egyetemen is tanít: orvostanhallgatókat, pszichológia szakos hallgatókat, szakápoló jelölteket képez. Mindezek mellett kutat is, aktuálisan lelki zavarok és a családon belüli kapcsolatok jellegzetességei témában. Terápiában többek között hangulati, szorongásos zavarokkal, kényszertünetekkel, étkezési zavarokkal , pszichoszomatikus és szomatoform megbetegedésekkel lehet hozzá fordulni.

Mindenkit szeretettel vár:
a Cortex csapata

Event Venue

  • Venue
    Art+Cinemaa new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • About
    a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • Location
    Budapest, Erzsébet krt. 39, 1073 Hungary
  • Follow On

Event Details