Uránia-Béke Art Mozi Miskolc
a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
Rákóczi u. 5., Miskolc, 3530 Hungary ,

Miskolci közönségtalálkozó – Mérges Buddha

Nov 6, 2016 @ 4:00 pm  —  Nov 6, 2016 @ 7:00pm

Mérges Buddha / vetítés és közönségtalálkozó
Rendező: Stefan Ludwig

A film után Orsós János és Derdák Tibor, a Dr. Ambédkar Iskola alapítói és tanárai beszélgetnek a közönséggel a miskolci Művészetek Háza Pellini Kávézójában. A beszélgetést vezeti: Godó Rita.

>>>>>>>
Egy kis kelet-magyarországi faluban, Sajókazán alapította meg Orsós János roma származású tanár a buddhista Dr. Ámbédkar gimnáziumot, hogy a hátrányos helyzetű roma fiatalok számára perspektívát nyújtson. A Mérges Buddha a romák társadalomból való kizárását dokumentálja, és azt a kísérletet, hogy hogyan lehetne változtatni ezen a képzés és a spiritualitás segítségével. Az alapító és az iskolaigazgató, Derdák Tibor szeretnék egy maguk választotta élet felé vezetni a fiatalokat, s megerősíteni őket a társadalom ellenséges reakcióival szemben. A német-osztrák koprodukcióban készült film rendezője, Stefan Ludwig ritkán látható közelségbe kerül filmje szereplőivel és azok mindennapjaival, anélkül, hogy elveszítené a szociális viszonyok objektív szemléletét.

Event Venue

  • Venue
    Uránia-Béke Art Mozi Miskolca new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • About
    a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • Location
    Miskolc, Szemere Bertalan u. 26, 3530 Hungary
  • Follow On

Event Details