Uránia Nemzeti Filmszínház
a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
Rákóczi út 21., Budapest, 1088 Hungary ,

Madárkák / premier előtt a Titanicon

Apr 9, 2016 @ 8:30 pm  —  Apr 9, 2016 @ 10:30pm

Madárkák / premier előtt

Először a Titanic közönsége láthatja moziban, premier előtt a SCOPE100 online filmfesztivál győztes izlandi filmjét. Több meglepetéssel is készülünk, a film után pedig beszélgetés is lesz.
Meghívott vendég: Utassy Ferenc, az Izlandi Köztársaság tiszteletbeli főkonzulja

MADÁRKÁK / szinopszis

A MADÁRKÁK főhőse a 16 éves Ari, akinek egyik napról a másikra felborul az élete. Az angyalhangú kóristafiúval anyja közli, hogy Reykjavikból egy isten háta mögötti halászfaluba kell költöznie apjához, akit évek óta nem látott. Ott nem csak a papa alkoholproblémájával szembesül, hanem azzal is, hogy mennyire megváltoztak gyerekkori barátai. Az egyre reménytelenebb helyzetben Arinak nincs más választása, mint kiállni magáért és komoly döntéseket hozni, hiszen előbb-utóbb fel kell nőnie.

Az izlandi mozi új ígérete, Rúnar Rúnarsson második nagyjátékfilmje az ártatlanság gyermeki állapotából a felnőtté válásig ívelő utazás, mely a kamaszkorról és a szeretetről szól egy tönkrement apa-fiú kapcsolat tükrében. Helyszíne egy apró, mindentől távol eső izlandi halászfalu, ahol az évnek ebben a időszakában soha nem megy le a nap. Ezen a mágikus és vad szépségű helyszínen, az állandó világosságban játszódik a változás örök érvényű, mégis egyedülálló története.

színes, izlandi dráma
eredeti cím: Prestir / Sparrows
Rendező: Rúnar Rúnarsson
Hossz: 99 perc
Gyártási év: 2015
Korhatár besorolás: 16
Tervezett bemutató: 2016. április 21.
Forgalmazó: magyarhangya

Event Venue

  • Venue
    Uránia Nemzeti Filmszínháza new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • About
    a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • Location
    Budapest, Rákóczi út 21, 1088 Hungary
  • Follow On

Event Details