Cirko-Gejzir
a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
Balassi Bálint utca 15-17, Budapest, 1055 Hungary ,

Krétakör Nagyvászon NO / elfogytak a jegyek!

Jan 6, 2017 @ 6:00 pm  —  Jan 6, 2017 @ 9:00pm

“sosem szabad végleg elhinni, hogy az akármilyen rossz rendszer örökérvényű és megváltoztathatatlan”

A Krétakör Nagyvászon 2. vetítésén a NO című chilei filmet fogjuk játszani, eredeti nyelven, magyar felirattal.

A vetítés után Lakner Zoltán politológussal fogunk beszélgetni.

1988 Chile. Az országot egy 15 éve berendezkedett diktátor tartja a markában. Emberei ott vannak mindenhol, ahol döntés születik, a kormányzó rezsim uralja a hatalmi ágak intézményeit és az összes médiát. Új alkotmányt fogadtak el, amellyel bebetonozták saját hatalmukat. Politizálni veszélyes, az ellenzéket üldözik, figyelik, lehallgatják. Az országból menekülnek a fiatalok. Nemzetközi nyomásra népszavazást írnak ki, és az országos választási bizottság naponta 15 percet engedélyez az ellenzék számára, hogy a közmédiában kampányoljon.
Mi legyen az ellenzék stratégiája? Hogyan lehet a szűk kereteket a leghatékonyabban kihasználni, miként mozgósítani a politikába belefásult elnyomott néptömegeket? A kampány kreatív igazgatójának a fiatal Renét (Gael Garcia Bernal) kérik fel, akinek az ezerhangú ellenzék szerteágazó üzenet kavalkádjából egy hatásos, mozgósító erejű, egyszerű, ám győztes üzenetet kell faragnia.

A sorozatról:
A Krétakör Nagyvászon – sorozatában olyan filmeket mutat be a magyarhangyával közösen , melyek bár térben és időben távolinak tűnhetnek, vagy közvetlen hatásuk van a mi életünkre is vagy olyan tapasztalattal, élménnyel szolgálnak, melyből tanulhatunk, értelmezhetjük, vitatkozhatunk róla.
A filmeket minden esetben beszélgetés követi, ahol meghívott szakértőink mélyebb betekintést nyújtanak az újonnan felfedezett témába. A filmek forgalmazója a magyarhangya, közösségi filmforgalmazó.
www.magyarhangya.hu

Event Venue

  • Venue
    Cirko-Gejzira new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • About
    a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • Location
    Budapest, Balassi Bálint u. 15-17, 1055 Hungary
  • Follow On

Event Details