Cirko-Gejzir
a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
Balassi Bálint utca 15-17, Budapest, 1055 Hungary ,

Krétakör Nagyvászon – Citizenfour a Cirko-Gejzír moziban

Nov 25, 2016 @ 6:00 pm  —  Nov 25, 2016 @ 9:00pm

Friss hír:
A vetítés után Grosschmid Gábor, etikus hacker és IT üzemeltetési szakértővel beszélgetünk. Tisztázzuk az “etikus hacker” fogalmát és jogi hátterét, valamint az adathalászat rejtelmeit. Természetesen ti is kérdezhettek.
A beszélgetés ingyenes!
A filmre jegyek – korlátozott számban! – a http://www.cirkogejzir.hu/foglalas/?id=16050 oldalon kaphatók.

Krétakör Nagyvászon – Citizenfour
(angolul, magyar felirattal)
„For now, know that every border you cross, every purchase you make, every call you dial, every cell phone tower you pass, friend you make, article you write, site you visit, subject line you write, and package you route, is in the hands of a system.”

2013 januárjában az ismert dokumentumfilmes, Laura Poitras már két éve dolgozott egy megfigyelésről szóló filmen, amikor kódolt e-mail üzeneteket kapott a Citizenfour álnév alatt író Edward Snowdentől. Amikor Snowden felfedte, hogy valójában magas rangú adatelemző, aki hajlandó kiteregetni az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) nagyszabású lehallgatási tevékenységét, Poitrasnak sikerült meggyőznie arról, hogy dokumentumfilmet készíthessen róla.

A Citizenfourban elkísérhetjük Poitrast és Glenn Greenwald újságírót Hongkongba, és végigkövethetjük, ahogyan Snowden átadja nekik a magánszféra válogatás nélküli, illegális megsértését bizonyító titkosított anyagokat. Poitras filmje zsigerileg érezteti velünk az ellenőrizetlen kormányzati megfigyelés veszélyeit – megtekintése után másképp nézünk majd a telefonunkra, a leveleinkre, a bankkártyánkra, a böngészőnkre és a közösségi profilunkra is.

A sorozatról:
A Krétakör Nagyvászon – sorozatában olyan filmeket mutat be a magyarhangyával közösen , melyek bár térben és időben távolinak tűnhetnek, vagy közvetlen hatásuk van a mi életünkre is vagy olyan tapasztalattal, élménnyel szolgálnak, melyből tanulhatunk, értelmezhetjük, vitatkozhatunk róla.

A filmeket minden esetben beszélgetés követi, ahol meghívott szakértőink mélyebb betekintést nyújtanak az újonnan felfedezett témába. A filmek forgalmazója a magyarhangya, közösségi filmforgalmazó.
www.magyarhangya.hu

Event Venue

  • Venue
    Cirko-Gejzira new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • About
    a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • Location
    Budapest, Balassi Bálint u. 15-17, 1055 Hungary
  • Follow On

Event Details