Jelen Bisztró
a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
Blaha Lujza tér 1-2 (corner of Stáhly & Márkus Emília sarok), Budapest, 1085 Hungary ,

FILM: Sparrows (2015) / Madárkák

May 31, 2016 @ 8:00 pm

original language (IS) with English subtitles

SPARROWS is a coming-of-age story about the 16-year old boy Ari, who has been living with his mother in Reykjavik and is suddenly sent back to the remote Westfjords to live with his father Gunnar. There, he has to navigate a difficult relationship with his father, and he finds his childhood friends changed. In these hopeless and declining surroundings, Ari has to step up and find his way.
Sparrows is a journey from innocence to adulthood. It is a film about a father and son relationship, which has broken down, about adolescents and love. Sparrows takes place during a summer in a remote, Icelandic fishing village, which is in decline. During the nights at this time of the year, it is a place where the sun does not set. It stays low on the horizon, casting a constant magical light on the surroundings. And thus a magical and thematically poignant place to portray a story of change.

800 HUF

eredeti nyelven (IS), angol felirattal

A MADÁRKÁK főhőse a 16 éves Ari, akinek egyik napról a másikra felborul az élete. Az angyalhangú kóristafiúval anyja közli, hogy Reykjavikból egy isten háta mögötti halászfaluba kell költöznie apjához, akit évek óta nem látott. Ott nem csak a papa alkoholproblémájával szembesül, hanem azzal is, hogy mennyire megváltoztak gyerekkori barátai. Az egyre reménytelenebb helyzetben Arinak nincs más választása, mint kiállni magáért és komoly döntéseket hozni, hiszen előbb-utóbb fel kell nőnie.

Az izlandi mozi új ígérete, Rúnar Rúnarsson második nagyjátékfilmje az ártatlanság gyermeki állapotából a felnőtté válásig ívelő utazás, mely a kamaszkorról és a szeretetről szól egy tönkrement apa-fiú kapcsolat tükrében. Helyszíne egy apró, mindentől távol eső izlandi halászfalu, ahol az évnek ebben a időszakában soha nem megy le a nap. Ezen a mágikus és vad szépségű helyszínen, az állandó világosságban játszódik a változás örök érvényű, mégis egyedülálló története.

Event Venue

  • Venue
    Jelen Bisztróa new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • About
    a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • Follow On

Event Details