Central European University
a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
Nador u. 9, Budapest, 1051 Hungary ,

Angry Buddha / CEU

Nov 18, 2016 @ 5:00 pm  —  Nov 18, 2016 @ 7:30pm

Vetítés a ébeszélgetés // Old Auditorium / Nádor u. 9.
A beszélgetés angolul zajlik!
A vetítés ingyenes, a helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni, a bejáratnál mindenkitől személyi igazolványt fognak kérni az egyetem munkatársai.
/// Screening and talk in English at Old Auditorium at CEU Budapest / 9 Nádor Str.
Host: András Bozóki
Guests: János Orsós, Tibor Derdák, Károly Böröczky, László Glönczy

Meghívott vendégek: Orsós János, Derdák Tibor, Böröczky Károly (CEU), Glönczy László
A beszélgetést vezeti: Bozóki András

Mérges Buddha / Angry Buddha
Egy kis kelet-magyarországi faluban, Sajókazán alapította meg Orsós János roma származású tanár a buddhista Dr. Ámbédkar gimnáziumot, hogy a hátrányos helyzetű roma fiatalok számára perspektívát nyújtson. A Mérges Buddha a romák társadalomból való kizárását dokumentálja, és azt a kísérletet, hogy hogyan lehetne változtatni ezen a képzés és a spiritualitás segítségével. Az alapító és az iskolaigazgató, Derdák Tibor szeretnék egy maguk választotta élet felé vezetni a fiatalokat, s megerősíteni őket a társadalom ellenséges reakcióival szemben. A német-osztrák koprodukcióban készült film rendezője, Stefan Ludwig ritkán látható közelségbe kerül filmje szereplőivel és azok mindennapjaival, anélkül, hogy elveszítené a szociális viszonyok objektív szemléletét.

//// János Orsós is Gipsy, a teacher, and a Buddhist. Inspired by the history of the Dalits or “untouchables” in India, birthplace of both Romani culture and Buddhism, he founded a school in a small Hungarian village with the goal of enabling teenagers from the poorest Romani ghettos to attend universities. “Angry Buddha” documents János’ resolute battle against the difficulties he faces over three years, while simultaneously painting affectionate yet honest portraits of the Gipsy youth who use humour and their own vitality to survive in a world of poverty and prejudice.

Bemutató dátuma: 2016. október 13. (Forgalmazó: magyarhangya)

Event Venue

  • Venue
    Central European Universitya new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • About
    a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • Location
    Budapest, Monument Building, 1051 Hungary
  • Follow On

Event Details