Art+Cinema
a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
Erzsébet krt. 39., Budapest, 1073 Hungary ,

A magyarhangya és a Cortex bemutatja: Madárkák Vekerdyvel

Jun 22, 2016 @ 7:00 pm  —  Jun 22, 2016 @ 10:00pm

A Cortex PszichoFilmClub és magyarhangya bemutatja:
MADÁRKÁK / vetítés + beszélgetés
Szakértő: Vekerdy Tamás pszichológus

Jegyár: 1100 Forint / a mozi pénztárában lehet megvenni

A Madárkák vetítése után dr. Vekerdy Tamás pszichológussal fogunk beszélgetni, akiben a kisgyerekkor és a kamaszkor kihívásainak vitathatatlanul legnagyobb hazai szakértőjét ismerhetjük meg. Vekerdy Tamás az alternatív iskolarendszerek fontos hazai támogatója, a Waldorf-óvoda és iskolarendszer magyarországi úttörője. Szakmai munkásságáról tanúskodik számtalan, a gyermeknevelésről íródott könyve, melyek anyák és apák generációit látták el útmutatással. A legtöbben talán a Nők Lapjában megjelenő rovatáról ismerik őt, melyben aggódó szülők kérdéseire válaszol és ad hasznos tanácsokat. Kevesen tudják róla, hogy 30-as éveiben a Színház- és Filmművészeti Főiskolán is tanított és pszichológiai szempontból foglalkozott a színészi hatáskeltés eszközeivel.

A filmről:
A MADÁRKÁK főhőse a 16 éves Ari, akinek egyik napról a másikra felborul az élete. Az angyalhangú kóristafiúval anyja közli, hogy Reykjavikból egy isten háta mögötti halászfaluba kell költöznie apjához, akit évek óta nem látott. Ott nem csak a papa alkoholproblémájával szembesül, hanem azzal is, hogy mennyire megváltoztak gyerekkori barátai. Az egyre reménytelenebb helyzetben Arinak nincs más választása, mint kiállni magáért és komoly döntéseket hozni, hiszen előbb-utóbb fel kell nőnie.

Az izlandi mozi új ígérete, Rúnar Rúnarsson második nagyjátékfilmje az ártatlanság gyermeki állapotából a felnőtté válásig ívelő utazás, mely a kamaszkorról és a szeretetről szól egy tönkrement apa-fiú kapcsolat tükrében. Helyszíne egy apró, mindentől távol eső izlandi halászfalu, ahol az évnek ebben a időszakában soha nem megy le a nap. Ezen a mágikus és vad szépségű helyszínen, az állandó világosságban játszódik a változás örök érvényű, mégis egyedülálló története.

színes, izlandi dráma
eredeti cím: Prestir / Sparrows
Rendező: Rúnar Rúnarsson
Hossz: 99 perc
Gyártási év: 2015
Forgalmazó: magyarhangya

Event Venue

  • Venue
    Art+Cinemaa new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • About
    a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • Location
    Budapest, Erzsébet krt. 39, 1073 Hungary
  • Follow On

Event Details