Uránia Nemzeti Filmszínház
a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
Rákóczi út 21., Budapest, 1088 Hungary ,

A Cortex pszicho/film/klub és a magyarhangya bemutatja: MADÁRKÁK

Apr 27, 2016 @ 6:30 pm

A Cortex pszicho/film/klub és a magyarhangya bemutatja: MADÁRKÁK / vetítés és beszélgetés

A beszélgetést vezeti: Pikó András újságíró (Klubrádió)

A MADÁRKÁK főhőse a 16 éves Ari, akinek egyik napról a másikra felborul az élete. Az angyalhangú kóristafiúval anyja közli, hogy Reykjavikból egy isten háta mögötti halászfaluba kell költöznie apjához, akit évek óta nem látott. Ott nem csak a papa alkoholproblémájával szembesül, hanem azzal is, hogy mennyire megváltoztak gyerekkori barátai. Az egyre reménytelenebb helyzetben Arinak nincs más választása, mint kiállni magáért és komoly döntéseket hozni, hiszen előbb-utóbb fel kell nőnie.

Az izlandi mozi új ígérete, Rúnar Rúnarsson második nagyjátékfilmje az ártatlanság gyermeki állapotából a felnőtté válásig ívelő utazás, mely a kamaszkorról és a szeretetről szól egy tönkrement apa-fiú kapcsolat tükrében. Helyszíne egy apró, mindentől távol eső izlandi halászfalu, ahol az évnek ebben a időszakában soha nem megy le a nap. Ezen a mágikus és vad szépségű helyszínen, az állandó világosságban játszódik a változás örök érvényű, mégis egyedülálló története.

A film utáni beszélgetésen pszichológus szakértő segítségével próbáljuk körüljárni azokat a mindenhol jelen lévő, aktuális veszélyeket, nehéz helyzeteket, melyekkel Ari a történet során szembesül.

www.magyarhangya.hu

színes, izlandi dráma

eredeti cím: Prestir / Sparrows

Rendező: Rúnar Rúnarsson

Hossz: 99 perc

Event Venue

  • Venue
    Uránia Nemzeti Filmszínháza new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • About
    a new model for a community based independent film distribution 2.0 fresh, funky, fandependent
  • Location
    Budapest, Rákóczi út 21, 1088 Hungary
  • Follow On

Event Details