És ez még csak a kezdet

Közös filmklubot indít a Néprajzi Múzeum és a magyarhangya

2016. April 7.

Modern mesterek - Különleges látószögek címmel tavaszi filmklubot indít a nagy múltú kulturális intézmény és a közösségi filmforgalmazó.

A vetítéseket szakmai beszélgetések követik a témák szakértőivel. A jeggyel vagy a négy alkalmas bérlettel a múzeum kiállításai is megnézhetők.

Egy érintetlen táj világhíres felfedezői, egy ismeretlen dada, aki dokumentálja a 20. századot, egy amazóniai sámán a tradíció és a globalizáció metszéspontjában és az Osztrák-Magyar Monarchia császári örökségének bécsi művészeti múzeuma – egy sorozatban. Ismerős és ismeretlen, feltárásra váró világok, híressé vált örökségek, láthatatlan kulisszatitkok közel nézetből. Tájképek, portrék, vallomások, kommentárok és kritikák.

A magyarhangya és a Néprajzi Múzeum közös tavaszi filmklubja nemcsak bemutatja, hanem szakmai kérdések és felvetések közé állítja a filmeket, amely az alkotók, a szereplők és az intézmények miatt is izgalmas vállalkozás. Wim Wenders, Juliano Salgado, Vivian Maier, Ciro Guerra és a bécsi Kunsthistorisches Museum sorozatba rendezése a természet, a kultúra, a város és a modernitás változatos mintázatát adja.

A Néprajzi Múzeum nyitott kulturális tér, ahol összeér a múlt a mával, a tudomány a tanítással, ahol kultúrák és generációk találkoznak és beszélnek egymással.

A filmklub programja:

 A vetítések 18 órakor kezdődnek. A filmvetítéseket moderált szakmai beszélgetések követik témafelvetéssel, kérdésekkel és vitával.

Jegyár: 1400 Ftamellyel 17 órától megtekinthetőek a Néprajzi Múzeum aktuális kiállításai. A sorozatra kedvezményes bérlet váltható, amelynek ára 4000 Ft.